Van Microbiologie naar Elektrotechniek

Olga’s nieuwe passie in de techniek

Ontmoet Olga (49), een van onze Elektro Pros. In 1999 studeerde ze af van de studie Microbiologie als medisch analist. In Brabant kon ze geen geschikte baan als analist vinden, waardoor ze als doktersassistent is gaan werken en uiteindelijk bij de trombosedienst is terechtgekomen. Ondanks haar werkervaring had ze altijd het gevoel dat er iets ontbrak en dat ze iets anders leuker had gevonden.

Olga woont samen met haar man in Empel. Maar ze hebben al op verscheidene plekken gewoond: Valkenswaard, Amerika, Duitsland, Den Bosch en Helmond. In haar vrije tijd is ze graag bezig met hun labrador en ze doet aan hardlopen bij een club in Engelen.

De overstap naar techniek

“Eigenlijk heb ik altijd in de medische sector gewerkt. Toen ik na mijn jaren als doktersassistent en trombosedienst weer in het lab begon te werken, merkte ik al snel dat dit ook niet helemaal mijn passie was,” vertelt Olga. “Ik begon te zoeken naar iets wat beter bij mij past en kwam uit bij de techniek. Ik wilde me graag laten omscholen omdat ik al affiniteit heb met exacte vakken en erg gemotiveerd was. Na negatieve ervaringen bij andere bedrijven waar de veiligheid niet voorop werd gesteld en ik niet bij de doelgroep paste, kwam ik in contact met Actemium. Op dezelfde dag als dat ik online contact opnam met de HR-manager, werd er nog een contactmoment gepland. Ik koos voor de elektrotechniek, specifiek het bouwen van besturingskasten, omdat het werk vrij licht is.”

 

Rust en creativiteit in haar werk

Olga staat erom bekend dat ze vaak als laatste aan het werk is. Ze ligt toe waarom: “Ik geniet ervan om met de kasten bezig te zijn. Nog even dit doen, nog even dat. Het is kalmerend voor me. Het is geweldig om een mooie kast te maken en op te bouwen, om het proces van groei te zien. Ik hou ervan om iets te creëren en met mijn handen te werken. Het geeft me voldoening om vaardiger te worden, wat een van mijn doelen is.”

De stemming binnen de business unit waar ze voor werkt bevalt haar ook goed: “De sfeer is hier geweldig en iedereen is bereid om te helpen als je iets vraagt. De combinatie van jong en oud maakt het extra leuk. Toch zou ik het fijn vinden als er meer vrouwen bij zouden komen.”

 

Uitdaging en goede sfeer bij ElektroPRO

“Het werken en leren bevalt me goed. Het wordt steeds leuker omdat de stof moeilijk wordt en ik er wijzer van word. In het begin was het makkelijk, maar nu is het uitdagender. Iedereen loopt voor op schema, inclusief ikzelf. Daar ben ik erg trots op,” aldus Olga.

Niet alleen de sfeer binnen de business unit is goed, maar ook de sfeer bij ElektroPRO. “De leeromgeving is goed. Iedereen laat elkaar in zijn/haar waarde. Ondanks de verschillen in leeftijd en achtergrond, heerst er een goede sfeer. Iedereen is serieus bezig en erg gefocust. Het is ook fijn dat er geen chaos ontstaat als de leraar even wegloopt, we zijn hier toch ook om meer over elektrotechniek te leren. Tot nu toe ben ik erg tevreden met hoe dat gaat.”

 

Persoonlijke aandacht en ondernemerschap

“We krijgen genoeg persoonlijke aandacht, van zowel de docent als onze ontwikkelmanager. Ook worden we aangemoedigd om mee te denken in verbeterpunten. Zo heb ik het idee voorgesteld om een bootcamp te organiseren voor starters om basisvaardigheden (kennis, gereedschappen, etc.) te leren. Het is bijzonder om onderdeel uit te maken van ElektroPRO. Als het je leuk lijkt om ook in de techniek aan de slag te gaan, doe het dan gewoon! Wellicht ontdek je net als mij iets wat veel beter bij je past.”